Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Tuesday, June 11, 2013

Monica Macovei: Liberalizarea vizelor pentru R.Moldova ar trebui anunţată la summitul de la Vilnius


Consiliul UE ar trebui să anunţe la summitul de la Vilnius, din noiembrie, liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova dacă raportul Comisiei Europene de la sfârşitul lui iunie privind implementarea celei de a doua faze a Planului de Acţiune în acest sens va fi unul pozitiv, a declarat luni seara, în plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg, eurodeputata PDL Monica Macovei. 
Republica Moldova este foarte importantă pentru UE şi este de dorit ca democraţia şi bunăstarea să se instaleze ireversibil în acest stat, a declarat Monica Macovei în intervenţia sa din cadrul procedurii discursurilor de un minut. 

'Instalarea guvernului proeuropean pe 30 mai 2013 este un succes şi îi felicit pe toţi actorii politici care au contribuit şi, desigur, îi felicit pe noul prim ministru Iurie Leancă şi pe noul preşedinte al parlamentului, Igor Corman. În aceste zile, acum, în timp ce vorbim, se finalizează negocierile pentru acordul de asociere cu UE, pentru ca acesta să fie parafat la summitul de la Vilnius în noiembrie 2013. Cer Comisiei Europene să facă o declaraţie în acest sens la Consiliul de cooperare /UE-R. Moldova/ din Luxemburg, pe 25 iunie 2013', a adăugat eurodeputata PDL.

Ea a reamintit că, la sfârşitul luni iunie, CE va publica raportul privind implementarea ultimei faze, cea de a doua, a Planului de Acţiune pentru liberalizarea vizelor. 'Dacă acest raport va fi pozitiv, cer Consiliului să anunţe eliminarea vizelor la summitul de la Vilnius din noiembrie 2013', a subliniat Monica Macovei.

R. Moldova a început realizarea Planului de Acţiune pentru liberalizarea regimului de vize în ianuarie 2011, iar în noiembrie 2012 a trecut la implementarea etapei a doua. Planurile de Acţiune pentru liberalizarea regimului de vize cu UE pentru ţările Parteneriatului Estic presupun două etape. În prima dintre acestea, statul în cauză urmează să efectueze modificările de rigoare la legislaţia în vigoare, în timp ce în cea de a doua acestea trebuie puse în practică. 

După liberalizarea regimului vizelor, cetăţenii din Republica Moldova vor putea călători liber pe teritoriile statelor membre UE pe parcursul a trei luni într-o perioadă de şase luni, dar nu se pot angaja.

articol preluat de pe http://www.pesurse.ro


No comments:

Post a Comment