Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Monday, October 25, 2010

NOTA DE PROTEST PRIVIND NEACORDAREA CETATENIEI REPUBLICII MOLDOVA SCRIITORULUI DISIDENT ROMAN DE ORIGINE BASARABEANA, PAUL GOMA

Scrisoare deschisa catre membrii Aliantei pentru Integrare Europeana,
Domnilor Marian Lupu, Vlad Filat, Serafim Urechean, Mihai Ghimpu


Stimati Membri ai Aliantei pentru Intergrare Europeana!

Numele meu a devenit cunoscut în mass media din Republica Moldova si Uniunea Europeana ca victima a evenimentelor din 7 aprilie 2009 din RM.

Eventual, as fi putut sa Va scriu pentru a-mi manifesta tot felul de nemultumiri legate de desfasurarea anchetei masacrului din 7 aprilie 2009, si nu numai, dar este pentru prima data când Va adresez o scrisoare deschisa.

Va amintesc ca la 7 aprilie 2009 am fost retinut, maltratat si torturat într-un mod inuman si josnic de militia comunista a lui V. Voronin timp de doua zile. Si asta, pentru ca Voi sa aveti astazi functii înalte si fotolii.

La eliberarea mea din închisoare, am denuntat deschis actele de tortura si barbarie aplicate sutelor de protestatari pasnici. Am fost printre primii tineri care imediat la iesirea din închisoare, am facut marturii publice la televiziunile nationale si internationale, am dat interviuri, articole în tara si peste hotare, în pofida riscului si amenintarilor, pentru a denunta actele criminale ale guvernarii comuniste.

Mai precizez ca în ziua de 11 aprilie 2009, am informat diplomatii straini acreditati în RM despre violentele si torturile pe care le-am suportat eu, dar si ceilalti tineri la 7 aprilie 2009.

Vreau însa sa ma opresc la un aspect care mi se pare de-a dreptul revoltator si injust. Este vorba de neacordarea cetateniei Republicii Moldova cunoscutului scriitor Paul Goma si sotiei dânsului, d-na Ana Maria Goma.

Nu accept explicatii de refuz al cetateniei!

Paul Goma este un Simbol al Rezistentei anticomuniste a Europei, înscris alaturi de alti rezistenti anticomunisti europeni: Vaclav Havel, Milan Kundera, Lech Walesa si altii.

Refuzul cetateniei familiei Goma tine mai curând de motive politice, dar nu aveti curajul sa afirmati deschis acest fapt. Se creeaza impresia ca deciziile se iau de fortele obscure comuniste.

Solicit prin prezenta scrisoare sa-i fie acordata cetatenia Republicii Moldova d-lui Paul Goma si d-nei Ana Maria Goma în regim de urgenta!

Daca autoritatile RM ar avea patrotismul politicienilor din Tarile Baltice, cetatenia Republicii Moldova le-ar fi fost acordata cu Titlu de Onoare.

Paul Goma este prima personalitate literara din spatiul pruto-nistrean care a publicat carti în cele mai prestigioase edituri europene, cunoscute în întreaga lume, pentru a denunta crimele comunismului.

O tara care ar recunoaste meritele oamenilor ei de creatie, ar întelege ce înseamna sa fii publicat la aceste edituri.

Totodata, invit toti tinerii care au adus Schimbarea la 7 aprilie 2009, si datorita carora aveti astazi posturi înalte si fotolii, sa se alature solicitarii mele si sa judece cât de « justa » este atitudinea D-voastra fata de un luptator anticomunist!

Va mai precizez ca nu sunt membrul nici unui partid politic din RM. Cauza pentru care lupt este Integrarea Europeana a RM în fapte, nu în vorbe.

Cred ca este nevoie de o atentionare speciala catre institutiile europene si organismele internationale care acrorda credite nerambursabile tarii noastre dupa 7 aprilie 2009, daca merita sa fie trimise aceste credite atâta timp cât respectarea elementara a drepturilor omului nu este luata în consideratie.

Stmati membri ai Aliantei pentru Integrare Europeana!

Va sugerez sa convocati o sedinta în cel mai rapid termen ca sa dati un raspuns cetatenilor de la care asteptati iarasi votul la 28 noiembrie 2010.

Mai jos lansez o petitie catre toti cetatenii Republicii Moldova, pentru a-si exprima acordul sau dezacordul fata de deciziile guvernarii actuale.

Nu cred ca este cazul sa facem o noua Micare Anticomunista a tinerilor în PMAN, pentru a ni se face dreptate.

Sau poate chiar e nevoie de alt 7 aprilie 2009, de data aceasta fara violente si crime, dat fiind faptul ca acum avem o guvernare de orientare europeana, democrata si transparenta care ne va lasa sa protestam pasnic?

Ce spuneti, domnilor membri ai AIE?

No comments:

Post a Comment