Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Wednesday, June 9, 2010


Comunitatea Basarabenilor in Irlanda „Moldova Vision” au gazduit un spectacol de exceptie pentru copii

„Pentru prima data suntem invitati de o comunitate de basarabeni sa jucam un spectacol pentru copii” a subliniat D-nul Valeriu Josan, Directorul Teatrului Municipal de Marionete din Chisinau.
La 6 iunie 2010, Comunitatea Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision”, cu prilejul Zile Internationale a Copiilor, a organizat un spectacol de exceptie pentru copii, cu participarea actorilor veniti de la Chisinau.
Papusile marionete au prezentat copiilor maiestria dansului, precum si arta scenica a papusilor pe sfori iar copiii au recitat poezii si au cintat.
Asemenea eveniment este unul in premiera organizat de diaspora cetatenilor Republicii Moldova stabiliti in afara hotarelor tarii.
„Copiii nostrii frecventeaza scolile din Irlanda, cu predare in limba engleza, iar un spectacol muzical cu papusi jucat in limba romana este un cadou exceptional de Ziua Copiilor. Acest spectacol a adunat in jur de 130 de copii si adulti basarabeni si romani de toate virstele din mai multe orase ale Irlandei” a opiniat Presedintele Comunitatii Serghei Petrovschi.
Spectacolul a durat o ora, timp in care marionetele le-au facut copiilor o excursie in lumea papusilor, astfel copiii au avut acozia sa vada un epuras care cinta la clape, un clovn care joaca la vioara, un cor de ciori, o papusa care cinta la saxsofon, ceea ce a stirnit multe zimbete si aplauze.
Pentru inregistrarea video va rugam sa accesati http://www.youtube.com/watch?v=N6MjPQyCs4s
Comunitatea „Moldova Vision” aduce sincere multumiri actorilor de la Teatrul Municipal de Marionete din Chisinau, Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene pentru suportul acordat in perfectarea vizelor pentru actori si Postului de Radio „Vocea Basarabiei” care a asigurat transportul pina si de la Bucuresti, precum si sponsorilor Largo Foods si Blueair pentru suportul acordat.




07.06.10
Stamati Olesea
Tel. 00353 860303738

No comments:

Post a Comment