Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Tuesday, March 5, 2013






Martisor, poesii dedicate Mamei și  Ghiocei …




 A venit primavara in Irlanda. Ei bine, dacă nu în prognoza meteo apoi cu siguranță în sufletele noastre. Am simțit fiorul Primavarii toți cei prezenti la evenimentul de ieri, 03.03.2012, prin care Comunitatea Basarabenilor din Irlanda a sarbatorit Ziua Mamelor.
            O sală plină de copii talentați, entuziasmați, energici, unii mai sfioși dar totuși curajoși învingîndu-si timiditatea, au impartasit dragostea lor față de Mame,  Bunicuțe si  Femeie  prin cuvinte, muzică la pian, cîntec folcloric, dans și emoție sinceră.
            Copiii din grupul vocal „Traistuta” coordonator doamna Stefania Cristina Tarean ne-a incalzit inimile cu folclor authentic, am avut parte de scenete si poiezii pregatite de copii care merg la scoala de Limba Romana condusa de doamna Elena Porfireanu precum si muzica la pian oferit de discipolii Nataliei Pulber dupa care interpreta Oxana Copceanu ne-a aprins și tălpile cu citeva cîntece populare de petrecere.
            Un cadou deosebit l-am primit de la un oaspete special, Iulian Pusca – un baiat foarte talentat, care cu ajutorul naiului si pasiunea sa pentru sunetele naturii ne-a transportat cu gîndul într-un cîmp cu ciocirlii și privighetori și un cuc la o margine de codru.
Doamnele au primit flori, tradiționalele  martișoare și multa energie positivă. Copii au avut ocazia să-și demonstreze talentele și munca pe care o depun invațînd lucruri noi în muzică poesie și dans, activități  pe care le desfașoară în afara curicumului scolar.
Toti cei prezenti ne-am bucurat de atmosferă relaxantă cu dispozitie familiara moldoveneasca.
Acest eveniment a fost posibil datorita unor persoane deosebite precum Elena Burlacu, Olesea Stamati, Tatiana Condrea si desigur prietenilor din Comunitatea Romaneasca.


Moldova Vision

No comments:

Post a Comment