Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Wednesday, May 16, 2012


 Protest in fata ambasadei Federatiei Ruse din Dublin

Azi, 16 mai 2012, cind se implinesc 200 ani de la anexarea Basarabiei de catre Imperiul Tarist, in fata ambasadei Rusiei din Dublin, un grup de basarabeni au scandat “Rusia nu uita, Basarabia nu-i a ta”, “Russian army go home, leave Moldova alone”, “Uniti sub tricolor suntem acelasi popor”.
Asa cum a fost semnat Actul de anexare a Basarabeiei la Imperiul Țarist din 1812, in mod fraudulos, prin încălcarea practicii internaționale, cu toate normele de drept existente la acel moment, asa si continua pina in prezent politica de ocupare cu minciuni si promisiuni desarte. Deoarece la moment se pare ca cineva mai crede ca Rusia chiar este un aparator a cetatenilor de pe malul sting al Nistrului, doar ca nu este clar de cine ii apara.  Astfel dorim sa informam opinia publica internationala ca Rusia este cea care rivneste in continuare spatiul mioritic, care se opune retragerii armatei si care mai mult ca atit duce o politica ascunsa si impotriva Republicii Moldova.
Este foarte important sa cerem Rusiei sa retraga armata de pe teritoriul Republicii Moldova, iar protestul este un mod democrat de a exprima doleantele cetatenilor moldoveni stabiliti peste hotarele tarii.  Rusia trebuie sa recunoasca erorile istoriei si sa le rezolve in mod pasnic, pentru ca interesele de grup si de putere sa cedeze in favoarea libertatilor cetatenilor din stinga Nistrului, care au ramas cu cel putin 20 de ani in urma. In acelasi timp aceasta zona separatista impiedica si la integrarea Republicii Moldova la spatial European. 
La protest au participat cetatenii moldoveni stabiliti in Dublin, care s-au aratat hotariti in a cere prin toate mijloacele posibile retragerea armatei de pe teritoriul autoproclamatei republici nistrene, deoarece prezenta trupelor  separatiste intimideaza populatia bastinasa si stagneaza dezvoltarea regiunii.
 Suntem impulsionati sa desfasuram astfel de activitati din motiv ca actuala clasa politica in marea ei majoritate nu este apta sa recunoasca adevarul istoric si sa condamne ocupatia rusa la care am fost supusi in ultimii 200 de ani.

Din Dublin 
Olesea Stamati 






























No comments:

Post a Comment