Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Thursday, December 29, 2011

Pavel Stratan

Scurt interviu cu Pavel Stratan - Dublin 26 Decembrie 2011, Venice Restaurant

Inf: Buna seara și bine ati venit in Irlanda, domnule Stratan.

PS: Buna seara și bine v-am gasit!

Inf: Prima data in Irlanda ?

PS: Nu, și sper sa mai revin.

Inf: CRI și Informatia Irl (relansata online acum 3 zile) iși propun și pentru anul viitor, 2012, sa organizeze spectacole pentru comunitatea romanilor de aici.

PS: Daca ma invitati cu mare placere o sa vin.

Inf: Revenind la relansari, ca in cazul Informatia Irl si dvs v-ati decis anul acesta, 2011, sa va stabiliti domiciliul din nou in Romania. Ce v-a determinat in primul rand sa plecati din Romania și ce anume v-a facut sa va intoarceti?

PS: Asa cum am mai spus motivul pentru care am plecat a fost presiunea foarte mare la care era supusa fetita mea, Cleopatra, cu solicitari din partea unor case de discuri, organizatori de turnee și concerte, televiziuni etc și am considerat ca la varsta ei e prea mult. Ne-am intors in Romania pentru ca ne place și cred eu ca e mai bine pentru noi.

Inf: Ca sa ramanem la lansari si relansari cum a fost primit ultimul dvs album pe care l-ati lansat recent?

PS: Inca o data am observat ca sunt apreciat in Romania și in plin turneu de promovare pot spune ca albumul a fost primit foarte bine.

Inf: Am inteles ca totusi acum sunteti in vacanta.

PS: Da, suntem la odihna in vizita la prieteni dar la invitatia domnului Iulian de la Restaurantul Venice am acceptat sa vin asta seara sa aducem putina bucurie romanilor din Irlanda.

Inf: Din cate stiu eu in seara asta din cei 60 de spectatori (capacitatea maxima a restaurantului la spectacole) sunt 30 de moldoveni și 30 de romani și cererea de bilete a fost mare din ambele parti.

PS: Acest lucru nu poate decat sa ma bucure enorm sa vad romani impreuna cu moldoveni și chiar se simte asta. Cand am intrat in acest frumos restaurant m-am simtit ca si cum as intra in casa unui om, in casa unui prieten; cel putin asta e impresia pe care am avut-o cand am intrat in restaurant.

Inf: Ma bucur sa aud ca romanii din Irlanda v-au creat aceasta impresie. Revenind la Irlanda, din ce ati vizitat, ce v-a placut cel mai mult?

PS: Imi place ca totul e verde, mi-a placut sa hranim lebedele in parcul central, imi place traficul lejer și de-abia astept sa merg maine la pescuit de stiuca la un rau de aici in Irlanda.

Inf: Sa inteleg ca sunteti un pescar pasionat?

PS: Nu aș spune asta, dar merg din cand in cand la pescuit. Sportul in schimb il practic aproape zilnic si astazi abia am gasit o sala de sport deschisa. Dar am inteles ca astazi (26 decembrie Bank Holiday) cam totul e inchis.

Inf: Sarbatori fericite si multumim!

PS: Cu mare placere.

1 comment: