Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Sunday, November 14, 2010

Moldova Vision – Comunitatea Basarabenilor din Irlanda a sarbatorit la sfirsitul sapataminii doi ani de activitate. Evenimentul a fost unul cu totul special si deosebit deoarece a fost invitata si interpreta Geta Burlacu, care i-a alintat pe basarabenii din Irlanda cu cele mai selecte melodii din repertoriul dinsei. Cei prezenti la spectacol au avut posibilitatea sa retraiasca acel suflu specific national, cind se intilnesc cu diferite ocazii pentru a mai schimba o vorba, pentru a mai dansa un dans, a servi un pahar de vin si a se mai degaja printre de-ai sai.

“Ne-am adus aminte de casa, de Moldova, de veseliile care se fac - munca si rutina de zi cu zi ne fac mai reci, mai inchisi, iar astfel de evenimente ne ajuta sa mergem mai departe ” au relatat cei prezenti la concert.

Doi ani este putin pentru realizari mari, dar nu este putin pentru a pune bazele unei Comunitati care sa adune cetateni moldoveni cu dragoste de tara si neam, de traditii si obiceiuri, de limba si istorie. Toate evenimentele care au fost organizate pe parcursul acestor doi ani au vizat coagularea unei comunitati sanatoase si promovarea a tot ceea ce inseamna Moldova.

Avem foarte multe activitati pe care trebuie sa le realizam pe viitor, iar tot ceea ce facem este ca sa nu ne pierdem printre straini, sa mentinem pe cit posibil identitatea nationala.

Cu aceasta ocazie aducem sincere multumiri Ministerului de Externe pentru suportul oferit in perfectarea actelor, companiei aeriene Blue Air, partenerilor din Irlanda si nu in ultimul rand companiei Victoria H. House of Wine and Brandy pentru vinul gustos savurat de cei prezenti.

No comments:

Post a Comment