Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Monday, May 17, 2010

Parlamentul independenței și al transformărilor democratice (1990 - 1994) 20 de ani de la constituire

"Parlamentul Independenţei", o lucrare cronico-foto-documentară a fost lansată de către deputații primului Parlament de la Chișinău, vineri, 16 aprilie, în cadrul conferinței științifice "Parlamentul independenței și al transformărilor democratice (1990 - 1994) 20 de ani de la constituire".

"Vrem să lăsăm drept testament generațiilor viitoare această lucrare, care ar fi bine să ajungă în fiecare școală, în fiecare bibliotecă", a menționat Vlad Darie, membru al Asociației Parlamentul 90.

Prezent la lansare președintele interimar Mihai Ghimpu a menționat despre schimbarea produsă acum 20 de ani în Republica Moldova. "Atunci Parlamentul pentru prima dată a fost ales într-un mod mai democratic. Cetățenii au dorit această schimbare trecerea de la un sistem totalitar la unul democratic, iar fundamentul pus atunci va rămâne în istorie pentru faptul că am reabilitat valorile noastre și am declarat R. Moldova ca stat independent, pentru a scăpa de jugul sovietic pe care nu l-a pus în 1940", a declarat Ghimpu de la tribuna centrală a Parlamentului.

Lucrarea este o culegere de fotografii și acte normative din perioada anilor 1990-1994, care se conțin în 432 de pagini, editată în 3000 de exemplare și va putea fi achiziționată la un preţ de 400 de lei. Conducătorul lucrării este Sandulachi Pantelei, coordonator Vlad Darie, concepția și selecția fotografiilor Mihai Potârniche.

La eveniment au fost prezenți deputații primului Parlament, Mircea Snegur, Petru Lucinschi, ÎPS Mitropolitul Vladimir, oficiali din actuala guvernare.

 

No comments:

Post a Comment