Aprilie - George Topârceanu

Aprilie - George Topârceanu

Craciun Poster

Craciun Poster

Ion november 2014 trip to Movdova

Ion november 2014 trip to Movdova

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Servicii Consulare la Dublin 28 Noiembrie 2014

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova 2014 - Dublin

Manifestatia de sustinere a Unirii - Dublin 12.10.2014

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Română sărbătorită la Dublin

Limba Noastra cea Romana

Nistru Uneste Moldova

Aalsa Club

Spectacol Guguţă

blue air

blue air

Monday, February 22, 2010

Adunarea din 18-02, proces verbal

Buna, vedeti mai jos pe scurt ce s-a discutat ieri la adunare. Dati-mi de stire daca aveti ceva comentarii, multumesc mult la toti prezenti!
Tania

Proces verbal: Adunarea din 18/02/10
Carmichael House, Brunswick Room, 6.30-8.30 seara

Prezenti: T. Condrea, S. Petrovschi, E. Mocanu, F. Haworth, G. Loughrey, O. si I. Stamati, S. Condrea, A. Parvu, M. Rovenco, L. Burlacu, L. Babei, Gheorghe(imi pare rau n-am retinut numele deplin).


1.      Ultimele noutati in legatura cu:
a.      Consulul Sacagiu: dumnealui a trimis 100 martisoare prin posta la data de 18/02/10 si a promis ca Ambasada de la Londra isi propane sa ne ajute la desfasurarea proiectelor.
b.      Mini-proiectele MoldovaVision: doua seturi de mini-proiecte au fost desfasurate: unul la Cosnita (completet) si unul la Susleni (se desfasoara acum). Aplicatii din aceste doua localitati au fost luate de MoldovaVision si selectate pentru fonduri in valoare de maxim 4000lei fiecare. 8 proiecte au fost sustinute la Cosnita.
c.      Consul onorific (Serghei): Serghei si Gerry au mers la Largo Foods in Ashbourne si i-au propus Dlui Ray Coyle sa fie consul onorific al Irlandei pentru Moldova. Dlui a acceptat in prealabil,si va studia care sunt obligatiile ce trebuiesc onorate in legatura cu aceasta functie dupa care va hotari. Asteptam un raspuns in martie, iar denumirea lui in functie speram sa o facem concomitent cu expozitia fotografica in iunie.
d.      Programul RTE "Welcome to my world". Fintan Walsh de la RTE isi propune sa faca un program despre o persoana din Moldova stabilita in Irlanda care sa poata merge in Moldova cu un prieten/coleg irlandez sis a-l familiarizeze cu obiceiurile moldovenesti. E propus ca calatoria la Moldova sa fie in prima saptamana din martie.

2.      Dl Sacagiu a rugat sa-I prezentam un calendar provizoriu pentru anul acesta:
a.      Martisor
b.      Ziua copiilor a fost propusa la aceasta adunare de E. Burlacu
c.      Expozitia Photo (a fost amanita pentru iunie)
d.      Ziua Independentei
e.      Sarbatoarea de Craciun si An Nou
f.      Lectii de limba romana pentru copii
Cei prezenti si-au dat acordul ca sa se imparta in echipe mici si sa ia cate un proiect, in acest fel organizarea proiectelor va fi mai usoara.


3.      Unirea Moldova Vision si ACMI sub o entitate noua:
a.      S-a hotarat ca numele MoldovaVision sa fie pastrat pentru organizatia noua. Aceasta organizatie nu isi propune sa reprezinte toti moldovenii din Irlanda, dar sa desfasoare proiecte diverse de caritate. Pastrand acest nume, noi putem sa continuam sa inchiriem sala de la Carmichael House pentru vizitele consului si pentru adunari la un prêt redus. Posta officiala va continua sa vina aici, pretul este de 160euro pe an. MV are déjà o reputatie puternica construita in urm a a 4 ani de activitate. Copii cu evenimente care au avut loc pe parcursul vietii MV si ACMI au fost circulate. Pastrand numele MV, ne angajam sa pastram aceasta reputatie frumoasa si in continuare.
b.      Un presedinte, secretar si trezorier vor fi alesi la adunarea urmatoare din 04 martie, 6.30-8.30, acelasi loc.
c.      Exista fonduri atat de la statul irlandez cat si de la EU care pot fi abordate odata ce noua organizatie este intocmita.

4. Angela ne-a introdus-o pe Dna Ecaterina, presedintele Asociatiei Copiilor cu Sindromul Down de la Moldova. Dn-ei se afla aici cu scopul de a gasi ajutor pentru aceasta Asociatie care are grija de 12 copii cu Sindromul Down si isi propune sa-I integreze pe copii si familiile lor in societatea moldoveneasca.

Cei prezenti au contribuit cu bani ca sa acopere chiria pentru sala.

Urmatoarea adunare: 04/03/10, 6.30-8.30, aceeasi sala.

Inca o adunare va lua loc intre timp pentru a organiza Martisorul, aceasta va fi intocmita intre organizatori.


No comments:

Post a Comment